گرگان - جمعه 1 تير 1397 - دما درجه سانتیگراد




1396/10/23 - شماره 1670
کشت کلزا امکان پایداری گندم را افزایش میدهد

مشاور وزیر و مجری طرح دانه‌های روغنی بابیان اینکه میزان عملکرد در غلات هرسال نسبت به سال گذشته با کاهش مواجه می‌شود، گفت: کشت محصول کلزا امکان پایداری گندم را افزایش می‌دهد. به گزارش مهر، علیرضا مهاجر در سی و دومین جشنواره انتخاب و معرفی نمونه‌های بخش کشاورزی گلستان اظهار کرد: کشاورزی در همه دنیا از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است و مواد غذایی یکی از ارکان ثبات هر نظام محسوب می‌شود. وی افزود: تولید داخلی یکی از بحث‌های مهم در اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود که این موضوع باید بیشتر موردتوجه همه مسئولان مربوطه قرار گیرد.مشاور وزیر و مجری طرح دانه‌های روغنی، گلستان را یکی از استان‌های  برخوردار از منابع دانست و گفت: گلستان به دلیل اینکه از خاک خوب و از آب مناسبی برخوردار است می‌تواند تولید مناسبی انجام دهد. البته اگر آب استان توسط استان‌های دیگر استفاده نشود و این منطقه را تبدیل به کویر نکنند یک استان خوبی در تولید کشاورزی خواهیم داشت. وی در خصوص بحث پایداری تولید محصولات کشاورزی در استان، افزود: گلستان درگذشته از محصولات پنبه و دانه‌های روغنی برخوردار بود اما فکورانه و با دقت این کشت از استان برداشته شد و در همین راستا هیچ اعتراضی از کسی انجام نشد. مهاجر، پنبه را محصولی با عنوان طلای سفید دانست، اظهار کرد: بعد از نفت بیشترین صادرات ایران مربوط به پنبه بود که امروز با برداشتن این محصول ۱۱۴ کارخانه پنبه‌پاک‌کنی در استان تعطیل شد. وی با اشاره به اینکه طبق آمارهای اعلام‌شده اکنون ۷۵ صنایع وابسته به پنبه است، افزود: در حال حاضر جوانان جامعه با مشکل اشتغال مواجه هستند که توجه نداشتن به زیرساخت‌ها یکی از دلایل مهم و اصلی این موضوع محسوب می‌شود. مشاور وزیر و مجری طرح دانه‌های روغنی بابیان اینکه میزان عملکرد در غلات هرسال نسبت به سال گذشته با کاهش مواجه می‌شود، گفت: تنها گزینه‌ای که در بخش کشاورزی می‌توان به آن رسید کلزا بود که نیازمند کمتر به آبیاری است و امکان پایداری گندم را افزایش می‌دهد. وی تصریح کرد: امسال ۸۵۱ تن بذر بهاره برای کشور تهیه شد که از این مقدار بذر ۲۵۱ تن بیشتر از نیاز حداکثر کشور بود و برای جبران کمبود آن به آلمان مراجعه کردیم. مهاجر اظهار کرد: پتانسیل استان گلستان بیشتر ازآنچه استفاده می‌شود، است که می‌طلبد کشاورزان نکات فنی را مورد توجه خود قرار دهند. وی افزود: کنجد یکی از محصولات سنتی بود که امروز با تهیه بذر مناسب امکان کاشت و برداشت مکانیزه آن فراهم‌شده و امید است در سال‌های آینده با کمک این محصول بتوانیم روغن باکیفیت در کشور تولید کنیم.